20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Cacao alternatief: chocomelk met carobe poeder

Cacao alternatief: chocomelk met carobe poeder

Ben je opzoek naar een zoet drankje om ’s avonds van te genieten voor het slapengaan? Carobepoeder is de perfecte keuze als alternatief voor koffie of om een gezonde chocomelk mee te maken. Met zijn zoete smaak met hinten van cacao en caramel is carobe daarnaast een ideale toevoeging aan verschillende (bak)recepten. Lees hier meer over carobe en zijn toepassingen.

 

Wat is Carobe?

Carobe, afkomstig van de vrucht van de johannesbroodboom, staat bekend om zijn unieke smaak en veelzijdigheid in culinaire toepassingen. De johannesbroodboom gedijt voornamelijk in het mediterrane klimaat en wordt gekweekt in verschillende regio's over de hele wereld, waaronder delen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De vruchten van deze boom zijn langwerpige peulen, vaak donkerbruin van kleur en kunnen indrukwekkende lengtes tot wel 30 centimeter bereiken. Binnenin deze peulen bevinden zich harde zaden, omringd door een kleverige, zoete pulp: de carobe.  
Wat carobe echt bijzonder maakt, is de smaak. Het heeft een subtiele, natuurlijk zoete smaak met tonen van cacao en karamel.

 

Hoe gebruik je Carobe?

Van bakken tot dranken en desserts, de rijke smaak van carobe voegt een unieke smaak toe aan allerlei recepten, waardoor het een favoriet is geworden in keukens over de hele wereld. 

Carobe wordt vaak gebruikt als een gezond alternatief voor cacao in recepten voor chocoladedranken, -taarten en -koekjes vanwege zijn natuurlijke zoetheid en aangename textuur. Bovendien heeft carobe van nature een laag vetgehalte en zit het boordevol voedingsstoffen zoals calcium, ijzer en vezels, waardoor het niet alleen lekker is, maar ook voedzaam. 

Carobe: van nature cafeïne- en glutenvrij 

Wat carobe nog aantrekkelijker maakt, is het natuurlijke gebrek aan cafeïne en gluten. Voor mensen die gevoelig zijn voor cafeïne of een glutenallergie hebben, biedt carobe een welkome optie om van bepaalde gerechten te genieten zonder zich zorgen te maken over de bijwerkingen die andere ingrediënten kunnen veroorzaken. Deze eigenschappen maken carobe ideaal voor een late night snack/drink, ook voor diegenen die behoefte hebben aan een rustgevend drankje voor het slapengaan. 


Chocomelk met Carobe poeder

Veel mensen genieten 's avonds graag van een warme kop koffie of chocolademelk. Echter kan cafeïne voor het slapengaan een negatieve invloed hebben op de nachtrust. Gelukkig bevat carobepoeder van nature geen cafeïne en is het volledig vrij van gluten. Daardoor is carobe een uitstekende keuze voor mensen met een glutenallergie en als een rustgevend alternatief voor het slapengaan. Met zijn zoete, cacao-achtige smaak vormt carobe een ideale basis voor een gezonde variant van chocolademelk. Ontdek het recept hieronder. 

 

Ingrediënten:

  • 5 g carobe poeder
  • Halve theelepel kaneel
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 cup decafé koffie 

Bereidingswijze:

  1. Schep de carobe en kaneel in een groot glas of mok.
  2. Giet hier een klein hoeveelheid water overheen en meng dit met het poeder.
  3. Voeg de decafé koffie toe aan het glas.
  4. Schuim de melk op en voeg toe aan het drankje.  
  5. Enjoy! 
     

Ben je benieuwd naar andere koffie alternatieven? Bekijk ons assortiment hier!