De voordelen van viscollageen zonder nadelen: MSC, duurzaam gevangen vis

De voordelen van viscollageen zonder nadelen: MSC, duurzaam gevangen vis

De voordelen van viscollageen voor je gezondheid, maar zonder de nadelen van belasting van het milieu of overbevissing? Dat kan! Sinds kort heeft Mattisson een MSC-gecertificeerde viscollageen aan het assortiment toegevoegd. Lees hier alles over dit product.

 

Wat betekent MSC?

MSC staat voor Marine Stewardship Council. Dit is een onafhankelijk keurmerk dat staat voor vis die duurzaam gevangen is. MSC heeft als doel overbevissing tegen te gaan en te werken aan de gezondheid van het leven in de zee. 

Visserijen die MSC gecertificeerd zijn, werken op een bewuste manier zodat vissoorten niet worden overbevist, ander zeeleven én hun leefgebieden gezond blijven en er een minimale impact op het overige zeeleven is. Geen of een beperkte bijvangst is hier een goed voorbeeld van.

Het blauwe MSC-keurmerk op een visproduct verzekert je ervan dat het product door de hele visketen terug te volgen is naar een duurzame visserij. 

 

MSC-gecertificeerde viscollageen 

Wanneer je kiest voor MSC-gecertificeerde viscollageen, kies je niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van het leven in de zee. MSC-gecertificeerde viscollageen van Mattisson: 

  • Voldoet aan de strengste voedselvoorschriften van de Europese Unie,
  • Is volledig traceerbaar
  • Is geproduceerd zonder genetische manipulatie (non-GMO),
  • Is gemaakt van 100% pure collageenpeptiden van mariene oorsprong,
  • Is 100% vrij van antibiotica, hormonen, conserveermiddelen,
  • Is milieuvriendelijk, duurzaam en schoon geproduceerd.

Wat is collageen en wat doet het ook alweer?

Collageen is een eiwit dat het lichaam zelf kan aanmaken. Het bevindt zich in verschillende soorten bindweefsel in het lichaam, zoals de huid, de pezen, het kraakbeen, de spieren en de bloedvaten. De aanmaak van collageen neemt geleidelijk af naarmate we ouder worden. Dit proces wordt versneld door een ongezonde leefstijl, roken en veelvuldig en langdurige blootstelling aan zonlicht. Lees hier meer over collageen en de voordelen ervan. 

 

Hoe kom je aan collageen?

Je kunt het afnemen van de aanmaak van collageen niet tegenhouden, maar je kunt er wel voor zorgen dat de afname trager verloopt en de reserves minder snel opraken door je levensstijl zo gezond mogelijk te laten zijn. Daarnaast zijn er verschillende manieren om collageen aan te vullen door:

  • Zorgen voor een collageenrijke voeding betekent het opnemen van voedingsmiddelen die afkomstig zijn van dieren, zoals botten, kraakbeen en huid. Een bekend voorbeeld hiervan is bouillon, gemaakt van langzaam getrokken botten. Ook de huid van vis is rijk aan collageen.
  • Een andere manier om de productie van collageen in het lichaam te bevorderen, is door te zorgen voor voldoende inname van vitamine C. Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij de vorming van collageen en is essentieel voor het behoud van gezond kraakbeen.
  • Daarnaast is er de mogelijkheid om collageensupplementen te gebruiken. Deze supplementen bevatten geconcentreerd collageen en kunnen gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Dit kan een handige optie zijn voor mensen die hun collageeninname willen verhogen.

 

Hoe gebruik je de MSC-gecertificeerde viscollageen van Mattisson?

De MSC-gecertificeerde viscollageen van Mattisson is een poeder waaraan vitamine C en hyaluronzuur is toegevoegd. Voor gebruik los je 1 grote eetlepel (ongeveer 8 gram) op in water, vruchtensap, smoothie of warme drank. Liefst een half uur voor de maaltijd innemen. Voor het gebruik van dit collageensupplement adviseren we je een innamecyclus van 36 dagen ‘op’ en 6 dagen ‘af’. Met deze rustperiode kun je je lichaam stimuleren om zelf collageen aan te maken.

Wil je meer weten over onze collageen supplementen? Neem dan contact op met onze professionals. Zij helpen je graag!