20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

IJzerbisglycinaat 28mg - 90 capsules

IJzerbisglycinaat 28mg - 90 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 14,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

IJzer draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid, ondersteunt het energieniveau en de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Daarnaast draagt vitamine C bij tot verbetering van ijzeropname.  

Wat is IJzer?  

IJzer behoort tot de sporenelementen en speelt een belangrijke rol bij diverse lichaamsprocessen. Je hebt er maar weinig van nodig, maar een tekort of overschot kan een grote impact hebben op de algemene gezondheid. Er zijn een aantal situaties waarin de ijzerbehoefte hoger ligt dan gemiddeld, waaronder zwangerschap en veel bloedverlies. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van ijzer is 16 mg per dag voor vrouwen en 11 mg voor mannen.   

De duidelijkste symptomen van een tekort aan ijzer zijn vermoeidheid, een bleek gelaat en lusteloosheid. Voedingsmiddelen die veel ijzer bevatten zijn appelstroop, groene groente, rood vlees, gevogelte, volkoren producten en gedroogde vruchten.  

Wat is IJzerbisglycinaat?

IJzerbisglycinaat is een goed opneembare en organische vorm van ijzer. In deze verbinding is elk ijzerdeeltje gekoppeld (gecheleerd) aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Het bijzondere aan deze samenstelling is dat het mild is voor de maag en geen constipatie veroorzaakt, wat vaak een bijwerking is bij het innemen van ijzersupplementen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van IJzer?  

IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en ondersteunt het energieniveau, helpt bij het celdelingsproces, draagt bij aan een normaal geheugen en ondersteunt het immuunsysteem.   

Mattisson ijzerbisglycinaat bevat per capsule 28 mg elementair ijzer. Dit komt neer op 200% van de a.d.h. aan ijzer. Dit supplement is bedoeld voor mensen met een ijzertekort (liefst naar aanleiding van een huisartstest) en is niet geschikt voor langdurig gebruik. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1 capsule per dag met water innemen, bij voorkeur voor de maaltijd en niet in combinatie met zuivel. De aanbevolen dosering niet overschrijden. 
Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. 

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenIJzer bisglycinaat, HPMC vegetarische capsule (huls).
voedingswaarde perCapsule
IJzer (bisglycinaat) 140 mg
waarvan elementair ijzer28 mg 200%

Specificaties

Meer informatie
inhoud90 caps
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720959401063
SKUMT2510
allergenenAllergenen vrij

Reviews