Vegan Marine Phytoplankton poeder - 100 g

Vegan Marine Phytoplankton poeder - 100 g

€ 34,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, volgende dag in huis
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Marine Phytoplankton?

Marine Phytoplankton is een microscopisch klein plantje dat helemaal onderaan de voedselketen staat. Sinds een miljard jaar geleden zijn alle levende wezens, zowel in de oceaan als op het land, direct afhankelijk van phytoplankton. Dit plantje uit de oceaan levert zo’n 70% van alle zuurstof op aarde. Marine Phytoplankton is tevens het voedsel waaraan vissen hun hoge omega 3/EPA gehalte ontlenen.

Mattisson Marine Phytoplankton wordt gekweekt aan de oevers van de Oostvaardersplassen in Nederland met 100.000 jaar oud zeewater. 

Essentiële voedingsstoffen 

Marine Phytoplankton poeder bevat een aantal essentiële voedingsstoffen die we in ons dagelijks voedingspatroon vaak missen door een tekort aan vers fruit, rauwe groente en vette vis. Voor een vegetarisch of veganistisch dieet is het laatste bijvoorbeeld uitgesloten. Marine Phytoplankton poeder is zeer geschikt voor veganisten.

Vitamine B12

Marine Phytoplankton poeder is erg rijk aan Vitamine B12 dat bijdraagt aan een normale werking van het immuunsysteem*, een normale werking van het zenuwstelsel* en een normaal werkend energieleverend metabolisme.* 

EPA

Marine Phytoplankton poeder bevat het belangrijke omega-3 vetzuur EPA en is de enige plantaardige bron van deze omega-3 olie die wij normaal uit vis(olie) of andere supplementen van dierlijke herkomst - zoals krill olie - halen. Door Marine Phytoplankton kunnen wij dit essentiële omega-3 EPA vetzuur op een duurzame wijze consumeren zonder schade aan oceanen en visstand. Doordat de EPA uit Marine Phytoplankton een fosfolipide is, wordt het zeer efficiënt door het lichaam opgenomen en geeft het geen vissmaak. Bij vis- en krillolie is dit alleen mogelijk door een chemische nabehandeling. 

EPA draagt bij aan een normale functie van het hart*, het behoud van een normale bloeddruk* en het behoudt van een normale triglyceriden status in het bloed.*

Jodium en Ijzer

Marine Phytoplankton poeder is, door zijn marine herkomst, rijk aan Jodium. Jodium is een spoorelement dat belangrijk is voor de productie van schildklierhormonen*. Deze hormonen zijn nodig voor een goede groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling.*

Daarnaast is Marine Phytoplankton poeder rijk aan ijzer dat bijdraagt aan een normale cognitieve functie, een normaal energieleverend metabolisme*, en een normale werking van het zenuwstelsel*.

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

Meng 1 maal daags een maatschep (ca. 2 gram) met water, vruchtensap of smoothie. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Dit product is geen vervanging van gevarieerde voeding.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten 100% marine Phytoplankton (Nannochloropsis gaditana).
voedingswaarde per dagserving (2 gram)
energie 32 kJ / 8 kcal
vet 0.36 g
vet waarvan verzadigd 0.09 g
koolhydraten 0.14 g
waarvan suikers 0.02 g
eiwitten 0.85 g
vezels 0.29 g
zout 0.04 g
chlorofyl 0.05 g
jodium 44 µg 29%
omega-3 0.08 g
vitamine B12 4 µg 160%

Specificaties

Meer informatie
inhoud 100 g
Productkenmerk Vegan
EAN-code 8717677964871

Reviews