Belangrijke veiligheidswaarschuwing Magnesium Citraat. Klik hier

Chia water

Chia water

Chia water

Chiazaad kan meer dan 12 keer zijn gewicht in water opnemen. Als je de zaadjes weekt in water, vormt zich een geleilaagje. Dit laagje zorgt voor een vol gevoel. Voel je je vermoeid? Voeg een theelepel chiazaad toe aan je waterfles. De zaden geven stabiele energie door de perfecte verhouding van eiwitten, vetten en vezels.


Wat is chiazaad?

Chiazaad is afkomstig van de Mexicaanse plant Salvia Hispanica. Deze kleine zwarte zaadjes staan bekend als een echte superfood. Dat komt door de hoge gehaltes aan omega 3- vetzuren, ijzer, calcium, vezels, eiwitten en vitamine B1, B2 en B3, er zitten dus veel voordelen aan het gebruik van chiazaad. Chiazaad heeft een neutrale smaak en is daarom eenvoudig toe te voegen aan het voedingspatroon. 


Chiazaad in water

Zo maak je een verfrissend drankje met chia water.

Benodigdheden:

  • 1 el chiazaad
  • 300 ml water
  • Vleugje citroensap
  • Zoetstof naar keuze (bijvoorbeeld Agavesiroop)

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten en zet ze een uur in de koelkast.
Doe wat ijsblokjes en een laagje water (evt. gemengd met Acai poeder voor een mooie kleur en extra vitamine boost) in een glas en vul aan met het chia water.

Volg ons op Instagram voor meer lekkere en gezonde recepten!