20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Een verrassende combinatie: Popcorn met edelgist en ghee

Een verrassende combinatie: Popcorn met edelgist en ghee

Popcorn is de ultieme snack tijdens een goeie film in de bioscoop of bij een gezellig filmavondje thuis. Probeer tijdens je volgende filmavond eens deze variant met edelgist en ghee.  

 

Wat is edelgist?

Edelgist wordt ook wel voedingsgist genoemd. Het is een gedroogde inactieve gist wat wordt gekweekt op suikerriet. Het wordt vaak gebruikt als een voedingssupplement en als smaakmaker in de keuken. Edelgist is een bron van plantaardige eiwitten. Het heeft een kaasachtige, hartige smaak en is voor veel veganisten een goede kaasvervanger in verschillende recepten. Zo wordt edelgist gebruikt in gerechten zoals: pasta’s, salades en sauzen. Je kunt met edelgist ook een lekkere vegan mac & cheese of vegan pesto maken.  

 

Wat zijn de voordelen van edelgist?

Mattisson edelgist is verrijkt met vitamines B en er is ook een variant met zink. Vitaminen B draagt onder andere bij aan een normale energiehuishouding, helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan de aanmaak van afweercellen. Zink is goed voor haar en nagels, ondersteunt de normale huid en draagt bij aan een normale hormoonhuishouding. Lees hier meer over de voordelen van Edelgist.

 

Wat is ghee?

Ghee is een vorm van botervet waarbij het water en de melkbestanden uit gewonnen boter zijn verwijderd. Ghee wordt ook wel geklaarde boter genoemd. Ghee is een zeer populair ingrediënt in de Indiase keuken en wordt ook in andere Aziatische en Midden-Oosterse culinaire tradities gebruikt vanwege de rijke smaak en hoge hittebestendigheid. Ghee heeft een nootachtige smaak en heeft een langere houdbaarheid dan normale boter.  

 

Hoe gebruik je ghee?

Ghee heeft een verbrandingspunt van 250 °C en is daarom zeer geschikt om mee te bakken. Ghee bevat geen eiwitten en is ook bruikbaar voor mensen met een lactose-intolerantie. Zo kan ghee dus gewoon gebruikt worden als boter om eten in te bakken.  

 

Het recept: popcorn met edelgist & ghee

In plaats van gewone popcorn met zout of suiker, kun je ervoor kiezen om het te combineren met edelgist en ghee. Hierdoor ontstaat een verrassend smakelijke smaakcombinatie, waardoor je kunt genieten van een geheel nieuwe popcornervaring. 

 

Ingrediënten:

Bakje popcornmais 
1 el ghee 
2/ 3 el edelgist (naar eigen smaak) 

Bereidingswijze:

  1. Bak de mais in een grote pan tot het popcorn is. 
  2. Doe de popcorn in een grote bak en meng met de edelgist en ghee.
  3. Eetsmakelijk! 

 
Tips voor het bakken van de popcorn

  • Doe een laagje olie of ghee in een grote pan en laat dit eerst goed heet worden. 
  • Voeg daarna pas de mais toe en doe gelijk een deksel op de pan 
  • Blijf de pan tijdens het bakken een beetje heen en weer bewegen.  
  • Hoor je een paar tellen geen geluid meer, zet dan gelijk het vuur uit, voordat de popcorn verbrandt.   


Ingrediënten kopen?

Mattisson biedt verschillende varianten edelgist aan. Zo zijn er edelgist vlokken met vitamine B, edelgist vlokken met vitamine B12 en zink en tot slot is er een biologische variant van de edelgistvlokken met vitamine B. Mattisson zijn ghee is gemaakt van echte Hollandse boter van gras gevoerde, biologisch gehouden koeien. Kijk op de productpagina’s voor meer informatie. 
 
Bekijk voor meer lekkere recepten ook onze Pinterest en Instagram pagina.