Elektrolyten gummies: snoepjes met een gezonde twist

Elektrolyten gummies: snoepjes met een gezonde twist

Elektrolyten innemen in de vorm van een supplement is redelijk nieuw. Deze supplementen bieden diverse voordelen en kunnen op verschillende manieren worden ingezet, zelfs om heerlijke gummies te maken. Ontdek het recept hieronder en ga snel aan de slag!

 

Wat zijn elektrolyten?

Elektrolyten zijn essentiële mineralen die een elektrische lading dragen en een cruciale rol spelen in verschillende fysiologische processen in het lichaam. Een aantal belangrijke elektrolyten zijn natrium, kalium, chloor, calcium, magnesium en fosfaat.

Een te kort aan elektrolyten komt niet snel voor maar is wel mogelijk. Je verliest elektrolyten bijvoorbeeld door middel van intensieve inspanningen. Ook bij ziekte en warm weer verlies je essentiële mineralen. Dit kan je gemakkelijk aanvullen met een elektrolyten supplement
 
Elektrolyten zijn gluten- en lactosevrij en kunnen een zeer goede aanvulling zijn voor een gezonde levensstijl.  
 
Wil je meer weten over elektrolyten? Klik dan hier.  

 

Recept elektrolyten gummies

Wil je graag de vochtbalans in je lichaam behouden, maar ben je niet zo’n fan van sapjes drinken? Probeer dan eens deze gummies. Let er wel op dat je op deze manier minder elektrolyten binnenkrijgt dan in een glas met water. Het recept is geschikt voor vegetariërs en veganisten.  Wij hebben 3 smaken elektrloyten: Lemon, Peach en Forest fruit, kies zelf welke smaak je gebruikt in de gummies. 

Ingrediënten:

1 tl elektrolyten poeder 
2 el tapiocameel
1 bakje frambozen 
Beetje citroensap 
240 ml water

Bereidingswijze:

  1. Doe het water en de gelatine in een pannetje. Roer goed door elkaar tot het helemaal gemend is.  
  2. Verwarm vervolgens langzaam op een laag vuurtje en blijf roeren tot de gelatine helemaal opgelost is. Het water moet heet zijn, maar niet koken.  
  3. Giet het mengsel in een bakje en voeg de geprakte frambozen, citroensap en elektrolyten poeder toe. Roer vervolgens goed door elkaar.  
  4. Voeg het mengsel in de vorm en doe ze in de vriezer voor 30 min.  
  5. Bewaar de gummies in de koelkast of vriezer.  

Bekijk hier de receptvideo.