Gezonde recepten voor een feestelijke Paasbrunch

Gezonde recepten voor een feestelijke Paasbrunch

Pasen wordt in Nederland door veel mensen uitgebreid gevierd. Naast het samenzijn met familie en/of vrienden komen er uiteraard paaseitjes, lekkere ontbijtjes, verse sapjes en leuke activiteiten bij kijken. Veel mensen ontbijten, brunchen of lunchen uitgebreid met Pasen. Om je een handje te helpen hebben we 2 lekkere, kleurrijke én gezonde recepten voor je bedacht.


Kleine opfrisser: waarom vieren we Pasen?

Pasen wordt gevierd om de opstanding van Jezus Christus uit de dood te herdenken, zoals beschreven staat in het nieuwe testament van de bijbel. De viering van Pasen begint met de vastentijd, die de 40 dagen voorafgaand aan Pasen beslaat en bekend staat als de veertigdagentijd. Pasen kent naast een religieuze betekenis ook een seculiere traditie voor veel mensen. Zo is het versieren van eieren, eieren zoeken en genieten van gezellig samen dineren voor veel mensen kenmerkend aan Pasen.


Gezonde baasbrunch recepten

Met Pasen draait alles om gezelligheid en lekker eten. Gelukkig zijn er tal van gezonde alternatieven voor mensen die bewust met hun voeding bezig zijn, maar toch willen genieten tijdens de paasdagen.

Om jouw gezonde paasontbijt, -brunch of -lunch compleet te maken, hebben we twee heerlijke recepten voor je in petto: roze roerei en een bloedsinaasappel kombucha/Living Lemonade mocktail.

 

Roze roerei

Niet alleen de smaak, maar ook de uitstraling van je gerecht is van belang. Een roerei is een echte klassieker voor de Paasbrunch en met deze roze variant zul je zeker indruk maken! Door het toevoegen van gekookte rode bieten of rode bieten poeder aan je ei, krijgt het een mooie roze kleur en maak je je gerecht nóg gezonder.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • Kokosolie (om in te bakken)
  • 60 g gekookte rode bieten of 3 eetlepels bietenpoeder
  • 2 eieren
  • 50 gram feta
  • 1 plak zuurdesembrood
  • Halve avocado
  • Waterkers
  • Zeezout en peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de biet in kleine stukjes en verhit wat kokosolie in een pan.
  2. Breek de 2 eieren boven de pan en ga met je spatel langzaam heen en weer.
  3. Doe vervolgens de blokjes gekookte biet erbij (of het bietenpoeder) en roer goed door elkaar.
  4. Als je ei gaar is en een mooie roze kleur heeft kan je het op een bord leggen.
  5. Verkruimel de feta over het ei.
  6. Rooster het brood, snijd de avocado in plakjes en leg op het brood.
  7. Verdeel de waterkers over het ei en bestrooi met wat zeezout en peper.
  8. Enjoy!


Living Lemonade “champagne”

Bij een heerlijk Paasgerecht hoort natuurlijk ook een feestelijk drankje. Met deze alcoholvrije champagne heb je een heerlijke bubbel om mee te proosten. Dit drankje is gemaakt met Living Lemonade, bruiswater en bloedsinaasappel. De combinatie zorgt voor een gezonde twist en geeft het drankje een prachtige kleur!

 

Ingrediënten voor 1 glas:

Bereidingswijze:

  1. Vul een glas naar keuze voor 2/3 met living lemonade en top af met bruisend water.
  2. Voeg 1 theelepel appelazijn toe.
  3. Snijd de bloedsinaasappel in plakjes en voeg 2 plakjes toe aan je drankje.
  4. Voeg vervolgens een stukje gember toe en genieten maar!

 

Zin in zoetigheid met een gezonde twist tijdens Pasen? Bekijk ook ons recept voor citroen paascakejes.