20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Maak je eigen apple cider vinegar gummies!

Maak je eigen apple cider vinegar gummies!

Wil je de voordelen en de smaak van apple cider vinegar een keer op een andere manier ervaren? Maak dan eens deze gezonde gummies en snoep ze zo weg.

 

Wat is apple cider vinegar?

Appelciderazijn is een azijn dat wordt geproduceerd door de fermentatie van appels of appelsap. Het is een natuurlijk product dat wordt verkregen via een tweestapsproces waarbij suikers in appels eerst worden omgezet in alcohol en vervolgens in azijn. Het begint met het persen van appels, gevolgd door de toevoeging van gist om de suikers in de appels om te zetten in alcohol. Vervolgens ondergaat de appelcider fermentatie door azijnbacteriën, wat uiteindelijk resulteert in appelazijn. De smaak van appelazijn is doorgaans zoetzuur. 

Appelciderazijn is een bron van verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder sporen van vitamines B1, B2 en B6. Bovendien kan het ook sporen van bepaalde mineralen bevatten, zoals kalium, calcium en ijzer. 

 

Hoe gebruik je apple cider vinegar?

Appelazijn kan op verschillende manieren gebruikt worden. Het heeft een natuurlijke appelsmaak, omdat het van echte appels is gemaakt. Door de hoge concentratie azijnzuur wordt het vaak gebruikt in de keuken door verschillende recepten en salades. Ook wordt het gebruikt door sauzen en het wassen van groenten. Daarnaast kan het worden gebruikt voor uiterlijke verzorging. Bekijk alle toepassingen met apple cider in deze blog.  

 

Recept apple cider vinegar gummies

Met dit recept maak je snoepjes van appelazijn. Zo heb je een keer een ander tussendoortje om de zoete trek mee stillen, inclusief de bijbehorende gezondheidsvoordelen. Laten we beginnen aan het maken van deze vegan appel gummies.  

Ingrediënten:

Bakje Aardbeien 
2 el apple cider vinegar 
2 el honing 
4 el gelatine of een vegan alternatief.

 

Bereidingswijze:

  1. Pureer de aardbeien in een blender of keukenmachine. 
  2. Verwarm een klein pannetje en combineer de aardbeienpuree met de appelazijn en honing 
  3. Roer goed door elkaar en giet de gelatine bij het mengel. Blijf voortdurend roeren om klonten te voorkomen 
  4. Wanneer alles goed gemengd is, mag het vuur uit. 
  5. Giet het mengsel vervolgens in een siliconen vorm en plaats eerst 10 minuten in de koelkast en daarna 5 minuten in de vriezer.  
  6. Bewaar de gummies in een tupperware in de koelkast.

Volg ons op Instagram voor meer gezonde recepten en tips.