No-bake chocolade frambozen taartjes

No-bake chocolade frambozen taartjes

No-bake cakejes met zelfgemaakte chiajam. Lekker en heel erg voedzaam. De chiazaadjes zorgen voor een vol gevoel en zijn daarom goed te gebruiken als voedzame vulling. 


Wat is chiazaad?

Chiazaad is afkomstig van de Mexicaanse plant Salvia Hispanica. Deze kleine zwarte zaadjes staan bekend als een echte superfood. Dat komt door de hoge gehaltes aan omega 3- vetzuren, ijzer, calcium, vezels, eiwitten en vitamine B1, B2 en B3. Chiazaad absorbeert veel water en wordt dan een gelachtige substantie. Je kunt chiazaad daarom goed gebruiken als verdikkingsmiddel en om eieren mee te vervangen.


Is chiazaad gezond?

Chiazaad bevat vitamines, mineralen, vezels en gezonde vetten. Wanneer je elke dag het gebruik van chiazaad meeneemt, brengt het vele voordelen met zich mee. Voor de meeste voordelen is 12 gram chiazaad per dag al voldoende.


Waar is chiazaad goed voor?

In chiazaad zitten veel voedingsstoffen die goed voor je zijn. Daarom kent chiazaad een paar voordelen. De zaadjes bevatten eiwitten, welke bijdragen aan spieropbouw bij het sporten. Daarnaast zitten er ook vezels in die erg goed voor je zijn. De vezels geven je snel een vol gevoel, wat goed kan helpen om minder te eten.


Chiazaad recepten

De kleine zaadjes kan je voor vele recepten gebruiken. Denk hierbij aan havermout, smoothies, soep, cake en pudding. Je kunt chiazaad gebruiken voor een dikke textuur, een vol gevoel of gewoon omdat je het lekker vindt! Om je recept extra smaak te geven kan je fruit toevoegen, zoals blauwe bessen, bevroren fruit, chocolade of banaan.

 

No-bake chocolade frambozen taartjes

Deze taartjes zien er niet alleen super schattig uit, ze zijn ook nog eens vegan, voedzaam en heel makkelijk om te maken! De zelfgemaakte frambozenjam is ook lekker bij een croissantje als je een ontbijt (op bed) maakt.

 

No-bake chocolade frambozen taartjes

Deze taartjes zien er niet alleen super schattig uit, ze zijn ook nog eens vegan, voedzaam en heel makkelijk om te maken! De zelfgemaakte frambozenjam is ook lekker bij een croissantje als je een ontbijt (op bed) maakt.

Ingrediënten voor 6 taartjes 

Frambozenjam:

  • 260 g bevroren frambozen
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels siroop
  • 2 eetlepels heet water

Chocolade bodem:

Garnering:

  • 10 g gesmolten pure chocolade (vegan)
  • 6 stukjes pure chocolade (vegan)

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de frambozenjam in een kom en prak totdat er jam ontstaat.
  2. Mix alle ingrediënten voor de chocolade bodems in een blender of keukenmachine. Druk stevig aan op de bodem en zijkanten van de cupcake vormpjes.
  3. Vul de taartjes met frambozenjam en vries in voor minimaal 30 minuten. Garneer met de chocolade en vries opnieuw in voor 5 minuten.
  4. Bewaar de cakejes maximaal 5 dagen in de koelkast.

Volg onze Instagram @mattissonhealthstyle voor meer inspiratie & recepten met onze producten!