Algenolie

Algenolie

Wil je aan je essentiële omega 3 vetzuren komen zonder vis te eten of een visolie supplement te gebruiken? Algenolie is de primaire bron van de omega 3 vetzuren DHA en EPA die onder andere een rol spelen bij de instandhouding van een normale bloeddruk. Algenolie is een ideale oplossing als je op zoek bent naar een plantaardig en duurzaam omega 3 supplement. Bij Mattisson vind je algenolie supplementen in verschillende toedieningsvormen en doseringen.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Algenolie

 

Wat is algenolie?

Algen zijn minuscule plantjes die helemaal onderaan de voedselketen staan. Deze microscopisch kleine plantjes zitten boordevol essentiële voedingsstoffen en zijn het voedsel van vissen die wij eten om essentiële vetten binnen te krijgen. Dat deze vissoorten rijk zijn aan omega 3 is geheel te danken aan de productie van deze vetzuren door algen. Algenolie is dus een natuurlijke en geheel plantaardige bron van omega 3 en is een goede vervanger van visolie.


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van algenolie?

Algenolie bevat essentiële omega 3 vetzuren. Ons lichaam heeft deze vetzuren nodig om goed te kunnen functioneren. EPA en DHA dragen bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk (bij inname van 3 gram EPA en DHA per dag). Daarnaast hebben EPA en DHA een gunstige werking op het hart (bij 250 mg EPA & DHA per dag). Ook is DHA goed voor de hersenen en het gezichtsvermogen (bij 250 mg per dag). 


Is algenolie even effectief als visolie?

Algenolie heeft dezelfde werking als visolie en is daarom een uitstekend alternatief voor het eten van vette vis of het innemen van een visolie supplement. Vissen halen deze vetzuren namelijk uit algen. Algenolie is qua voedingswaarde gelijk aan gekookte zalm en heeft dezelfde werking op het lichaam als visolie. Het percentage omega 3 wat we binnenkrijgen uit algenolie is dan ook even hoog als uit vissen. Algenolie wordt daarom gezien als een volwaardig plantaardig alternatief voor visolie.


Waarom is algenolie een duurzaam supplement?

Commerciële visvangst is een grote bedreiging voor het milieu. Algen daarentegen, zijn visvrij en dragen niet bij aan overbevissing en bijvangst. Ook de productie van algenolie is duurzaam. Algen hebben heel weinig voedingsstoffen nodig om te kunnen overleven. Onder de juiste omstandigheden ontwikkelen algen zich tot rijke bronnen van omega 3 vetzuren. Het enige wat daarvoor nodig is is een optimale hoeveelheid zonlicht, glucose, CO2 en de juiste watertemperatuur. 


Wat zijn andere voordelen van een algenolie supplement?

Algenolie is een duurzaam, plantaardig en net zo effectieve manier om essentiële manier om essentiële omega 3 vetzuren binnen te krijgen als visolie. 

Algenolie is daarnaast vrij van verontreiniging, aangezien het wordt gekweekt onder gecontroleerde omstandigheden in speciale tanks. Een algenolie supplement is daarom vrij van giftige stoffen die wel aanwezig kunnen zijn in visolie. 

Ook heeft algenolie een neutrale smaak en worden er vrijwel geen bijwerkingen zoals een verstoorde spijsvertering gemeld, wat bij visolie wel het geval kan zijn.


Algenolie supplement kopen?

Bij Mattisson vind je een ruim aanbod aan algenolie supplementen, waaronder algenolie capsules en algenolie in vloeibare vorm. Idealiter bevat een algenolie supplement minimaal 250 milligram aan omega 3 vetzuren en zijn dit zowel DHA als EPA vetzuren. Bij behoefte aan extra ondersteuning voor het gezichtsvermogen en de hersenfunctie kan gekozen worden voor een supplement met een extra hoge DHA dosering. Kies voor algenolie capsules met een dosering die past bij jouw behoeften of bepaal eenvoudig zelf de dosering met de algenolie druppelaar.