Super greens: groene superfoods tegen verzuring

Super greens: groene superfoods tegen verzuring

Super greens, of groene superfoods, zijn rijk aan diverse voedingsstoffen die ons vitaliteit en energie verschaffen, terwijl ze tevens de natuurlijke ontgifting van ons lichaam stimuleren. Ze hebben een alkaliserende werking, wat gunstig is in een wereld waar veel voedingsmiddelen juist een verzurend effect hebben. Lees hier alles wat je moet weten over super greens.

 

Wat zijn super greens?

Super greens zijn voedingssupplementen die zijn samengesteld uit diverse groene planten en algen. Ze zitten boordevol uiteenlopende ingrediënten, waaronder chlorella, spirulina, tarwegras, gerstegras en andere groene bladgroenten. Het doel van super greens is om een geconcentreerde bron van vitamines, mineralen en antioxidanten in één handige dosis te leveren. Door de combinatie van verschillende voedingsmiddelen bieden super greens diverse gezondheidsvoordelen.

 

Wat betekent verzuring?

Verzuring verwijst naar een situatie waarin het lichaam een verhoogde zuurgraad ervaart. Verschillende factoren, zoals voeding, alcohol, roken en stress, kunnen bijdragen aan deze verzuring. Het menselijk lichaam streeft ernaar om de zuur-basebalans constant te handhaven, maar dagelijkse blootstelling aan talloze zure afvalstoffen kan leiden tot de opslag van zuurresten in botten, gewrichten en weefsels. Een toenemende mate van verzuring kan gepaard gaan met diverse klachten, waaronder huidproblemen, gewrichtspijn, haaruitval en verhoogde vatbaarheid voor infecties. In ernstige gevallen kan extreme verzuring leiden tot hoge bloeddruk, de vorming van nierstenen en een verhoogd cholesterolgehalte. 

Hoe kunnen super greens de gezondheid ondersteunen?

Super greens zijn waardevol omdat ze een mix van diverse voedingsmiddelen bevatten. Dit maakt deze supplementen tot een krachtige bron die diverse essentiële voedingsstoffen levert die je lichaam nodig heeft en ondersteuning bieden bij de ontzuring.

Vitamines

Door de toevoeging van verschillende soorten groenten en fruit bevatten super greens meerdere vitamines, zoals vitamine A, vitamine B12, vitamine B11 en vitamine C. Vitamine A draagt bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem. Vitamine B12 heeft een gunstige invloed op een normaal energieleverend metabolisme. Vitamine B11 of Folaat draagt bij tot de vorming van rode en witte bloedcellen en Vitamine C ondersteunt de botten.  

 

Mineralen

Groene bladgroenten zijn een waardevolle bron van diverse mineralen. Voorbeelden van mineralen in super greens zijn zink en ijzer. Zink speelt een rol bij een normaal zuur-base evenwicht. IJzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.  

Eiwitten

Door de toevoeging van eiwitten uit diverse plantaardige bronnen zijn super greens rijk aan essentiële aminozuren. Eiwitten zijn van essentieel belang voor het lichaam: het zijn de bouwstenen van onze cellen en weefsels. Eiwitten dragen daarnaast bij tot de groei en instandhouding van de spiermassa. 

Probiotica en Prebiotica

Probiotica zijn levende bacteriën die van nature voorkomen in onze darmen. Prebiotica zijn onverteerbare voedingsvezels die onder andere voorkomen in groente, fruit en granen. Deze onverteerbare vezels dienen als voeding voor de goede bacteriën (probiotica) in onze darmen, zodat deze optimaal hun werk kunnen doen.

 

Mattisson AlkaGreens

Mattisson's AlkaGreens is een unieke combinatie van diverse voedingsstoffen, verkrijgbaar in zowel capsules als poeders. Deze producten zijn ontworpen om verschillende processen in het lichaam te ondersteunen, met specifieke aandacht voor het ontzuringsproces. Dankzij de veelzijdige mix van AlkaGreens en de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, draagt het bij aan het handhaven van een gezonde zuurbalans. Een evenwichtige zuurgraad bevordert gezonde lichaamscellen en weefsels, en biedt bescherming tegen vrije radicalen. 
 
AlkaGreens behoren tot de super greens. Deze supplementen richten zich op het ondersteunen van een alkalische balans in het lichaam door het toevoegen van voedingsstoffen zoals groene bladgroenten, grassen en algen. Deze natuurlijke ingrediënten worden als basisch beschouwd, en de supplementen worden beoordeeld op een pH-schaal die de zuurgraad of alkaliteit meet. Met een pH-waarde van 7 als neutraal, onder 7 als zuur, en boven 7 als alkalisch, kunnen AlkaGreens een waardevolle bijdrage leveren aan de dagelijkse inname van essentiële voedingsstoffen, terwijl het lichaam zijn natuurlijke pH-balans behoudt. 
 
De AlkaGreens van Mattisson bevatten 45 natuurlijke, vegan en veelal biologische ingrediënten. Zo bevat de mix absoluut Alkagreens kiemgrassen met chlorofyl, vezelrijke groenten- en fruit van VitaVeggieTM, ORAC-bessencomplex van VitaberryTM, kruiden, enzymen en prebiotische vezels.  
 
Elke variant van AlkaGreens bevat aanvullende toevoegingen die gericht zijn op specifieke lichaamsfuncties. Maak een keuze uit AlkaGreens Probiotica, AlkaGreens Collageen, AlkaGreens Proteïne, of ontdek onze volledig biologische AlkaGreens. Elke variant is ontworpen om op unieke wijze bij te dragen aan verschillende aspecten van de gezondheid.  


Super greens poeder of capsules?

De super greens van Mattisson zijn verkrijgbaar in zowel capsule- als poedervorm. De capsules zijn handig in te nemen en bestaan uit een mix van 45 verschillende vegan en veelal biologische ingrediënten. Ze vormen een uitstekende optie voor mensen die de voorkeur geven aan het vermijden van poeder of niet van de smaak houden. Hierdoor kun je nog steeds profiteren van de voordelen van het supplement zonder het te hoeven mengen met bijvoorbeeld water. Het is echter belangrijk op te merken dat de capsules eerst moeten worden afgebroken in het lichaam voordat alle voedingsstoffen volledig worden opgenomen, wat resulteert in een iets langzamere opname. 

Daarnaast is er ook een poedervariant van de AlkaGreens beschikbaar. Dit poeder bevat dezelfde 45 vegan en grotendeels biologische ingrediënten. Een voordeel van de poedervariant is dat het eenvoudig te mengen is met diverse sappen of gerechten. Bovendien wordt poeder over het algemeen gemakkelijker opgenomen door het lichaam. Het biedt daardoor een flexibele en smakelijke manier om de voordelen van Super Greens te ervaren.

 

Hoe neem je super greens in?

De capsules zijn gemakkelijk in te nemen met een glas water of sap. Bekijk altijd goed het etiket voor gebruik. AlkaGreens poeder kan op verschillende manieren worden ingenomen. Zo kun je het poeder simpelweg mengen met een glas water. Ook kun je de AlkaGreens toevoegen aan je favoriete smoothie of smoothie bowl. Maak met de Alka Greens bijvoorbeeld een hormoon-proof smoothie of een heerlijke groene smoothiebowl. 
 
Opzoek naar nog meer smoothies met super foods? Bekijk ze hier.