Wie is Mattisson? Lees ons verhaal!

Wie is Mattisson? Lees ons verhaal!

De wereld gezonder en duurzamer maken, vanuit dat idee heeft Ruud van Tol in 2001 Mattisson opgericht. Inmiddels is Mattisson uitgegroeid tot een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten die bijdragen aan een gezond leven en een duurzame wereld. 

 

De kracht van gezonde voeding

“Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”. Dat is wat Hippocrates, de grondlegger van de Westerse geneeskunde, ruim 2300 jaar geleden stelde. Hoewel deze stelling vandaag de dag nog altijd relevant is, wordt voeding zelden als medicijn voorgeschreven. Moderne stressoren en onze overbelaste en onevenwichtige levensstijl vormen een risico voor de gezondheid. Dat blijkt ook uit de toenemende mate waarin welvaartsziekten voorkomen in de Westerse samenleving. Het bewustzijn dat de fysieke en mentale gezondheid voor een belangrijk deel worden bepaald door het eet- en leefpatroon is de laatste jaren dan ook aanzienlijk gegroeid. 

In Amerika gebruikt men de term Superfood al langere tijd om de kracht van gezonde voeding te benadrukken. Deze gedachte kwam nog meer onder de aandacht door bestsellers als Superfoods: The Food and Medicine of the Future van David Wolfe. Niet zelden worden termen als Superfoods gebruikt voor marketingdoeleinden, maar het heeft de kracht van gezonde voeding wel onder de aandacht gebracht bij een breder publiek. Mensen werden geïnspireerd om de baas te zijn over hun eigen gezondheid. 

 

Het ontstaan van Mattisson

Dat bepaalde planten, kruiden, noten en zaden gezonde eigenschappen bezitten werd al ontdekt door onze verre voorouders. Supplementen zijn ontstaan doordat wetenschappers begonnen met de vitale stoffen uit deze voedingsmiddelen te isoleren in zuivere vorm. De laatste decennia is de vraag naar supplementen enorm gestegen. 

Zich bewust van deze ontwikkeling en overtuigd van de kracht van gezonde voeding, begon Ruud met het verkopen van verschillende supplementen. Hij ontdekte echter al snel dat er nog veel meer mogelijk was met de vele schatten waaraan onze natuur rijk is. Naast geïsoleerde voedingsstoffen kwamen er diverse Superfoods in het assortiment. Voeding zoals het in de natuur voorkomt en dus zonder bewerking. 

Het doel was om een eigen merk te creëren met natuurlijke producten die bijdragen aan de gezondheid van de mens en de wereld in de breedste zin. Een Universal Healthstyle merk dat vanuit een duurzame gedachte bewustzijn creëert voor body, mind & soul. Terug naar de basics uit de natuur, maar dan wel op een manier die past in onze huidige, vaak drukke levensstijl.

20 jaar later kunnen we met veel trots zeggen dat dat is gelukt. 

 

Universal Healthstyle, wat houdt dat in?

Universal Healthstyle staat voor een optimale gezonde manier van leven die bij jou en jouw omgeving past. Van alledaagse bezigheden tot het presteren op topniveau. Het aanbod van Mattisson is zorgvuldig samengesteld op basis van de behoeften die je in het dagelijks leven tegenkomt. Met universeel bedoelen we de dat we de schatten van de aarde beschikbaar maken voor iedereen, in de vorm van hoge kwaliteit producten.

Het assortiment bestaat uit een complete range aan healthstyle producten. Hieronder vallen (vegan) proteïnengezonde snacks, planten & kruiden en kwaliteits-supplementen die een Universal Healthstyle ondersteunen.

 

Hoe komen onze producten tot stand?

Bij Mattisson houden we ons bezig met ontwikkelen van healthstyle producten op basis van de schatten die onze aarde rijk is, inheemse wijsheden en nieuwe ontdekkingen. Wij investeren in het breed toegankelijk maken van kennis over universele gezondheid door middel van onderzoek, partnerships en een breed netwerk van specialisten. Dagelijks volgen wij de wereld van gezondheid op alle vlakken. 

Mattisson hecht veel waarde aan transparantie: de grondstoffen waarmee onze producten worden geproduceerd zijn traceerbaar en we werken indien mogelijk met branded ingredients. Het produceren van onze producten gebeurt voor een deel intern. Daarnaast werken wij onder andere samen met het sociale werkbedrijf UW, waar een deel van de producten wordt afgevuld en gelabeld. 

 UW, Norbert Waalboer Fotografie

 

Hoe draagt Mattisson bij aan een duurzamere wereld?

Bij Mattisson streven we naar het ontwikkelen van producten die niet alleen bijdragen aan onze eigen gezondheid, maar ook aan die van de wereld waarin we leven. Dit streven is terug te zien in de keuzes die we maken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Ook zijn we continu bezig om het bestaande assortiment nog gezonder te maken voor mens en natuur. 

Bij veel van onze producten hebben wij gekozen voor plantaardige en biologische ingrediënten. Als wij een duurzamer alternatief voor een product of ingrediënt ontdekken, maken we dat beschikbaar in ons assortiment. Zo vind je bij Mattisson verschillende proteïne poeders van plantaardige herkomst en algenolie ter vervanging van visolie. Daarnaast hebben wij sindskort een plantaardige collageen booster in ons assortiment.

Ook bij het produceren en verpakken van onze producten houden we ons bezig met het maken van duurzame keuzes. Zo zijn wij bezig om het gebruik van plastic in onze verpakkingen zoveel mogelijk te beperken. Wij zijn ervan overtuigd dat het nooit te laat is om een positieve impact te maken!