Multi Magnesium - 200mg complex - 90 tabletten

Multi Magnesium - 200mg complex - 90 tabletten

Voeg toe aan verlanglijst
€ 24,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Multi Magnesium is een mix van 5 verschillende magnesiumvormen: Magnesium Citraat, Malaat, Tauraat, Bisglycinaat en Aquamin® Magnesium. 

Wat is Magnesium? 

Magnesium is een mineraal dat nodig is voor veel processen in het lichaam. Het draagt bij aan een normale werking van de spieren, speelt een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en is betrokken bij het geheugen en het concentratievermogen. Rijke bronnen van magnesium zijn cacao, groene bladgroente, noten, dadels, pruimen en avocado. 

Een magnesiumtekort komt tegenwoordig steeds vaker voor. Stress kan hierbij een rol spelen, aangezien het lichaam in tijden van stress veel magnesium gebruikt. Er zijn ook geneesmiddelen die de magnesium status verlagen. Klachten die horen bij een tekort aan magnesium zijn krampen, vermoeidheid, verstopping, angst en onrust. 

Organisch gebonden vormen van Magnesium

De Magnesium varianten in dit product zijn organisch gebonden vormen van magnesium, die door de hoge biologische beschikbaarheid makkelijker worden opgenomen dan anorganisch gebonden vormen van magnesium. Onze dagelijkse voeding bevat over het algemeen voornamelijk anorganisch gebonden magnesium, aangezien dit de vormen zijn die in de bodem voorkomen en worden opgenomen door de planten die we eten. 

Wat is Magnesium Citraat? 

Magnesium citraat is een samenstelling van magnesium en de citraat (citroenzuur zout). Magnesium citraat wordt vooral goed opgenomen door de weefsels en spieren en is daarom ideaal voor sporters. 

Magnesium citraat ondersteunt een gezonde werking van de spieren, ondersteunt het energieniveau en draagt bij tot een normale werking van het zenuwstelsel. 


Wat is Magnesium Malaat? 

Magnesium malaat is een binding van het mineraal magnesium aan organisch appelzuur. Appelzuur kan gebruikt worden in de citroenzuurcyclus, die bijdraagt aan de vorming van ATP (energie).  

Magnesium malaat wordt goed opgenomen door de spieren en ondersteunt een gezonde spierwerking. Ook ondersteunt deze magnesiumvorm bij vermoeidheid. 

Wat is Magnesium Bisglycinaat?  

Magnesium bisglycinaat is gebonden aan het aminozuur l-glycine en kan daardoor de bloed-hersenbarrière gemakkelijker passeren.  

Magnesium bisglycinaat is van belang voor het zenuwstelsel en draagt bij aan geestelijke veerkracht en een heldere geest.  

Wat is Magnesium Tauraat?  

Magnesium tauraat is een verbinding van magnesium met het aminozuur L-taurine, wat een lichaamseigen stof is. Deze verbinding maakt het makkelijk voor magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren en in de hersenen te worden opgenomen. 

Magnesium tauraat is onder andere van belang voor het zenuwstelsel, draagt bij aan geestelijke veerkracht en een heldere geest, ondersteunt het energieniveau en helpt bij vermoeidheid. 

Wat is Aquamin® magnesium?  

Aquamin® magnesium is een multi-mineraal complex dat goed door het lichaam opgenomen wordt. Aquamin® magnesium wordt gewonnen uit het schone, mineraalrijke zeewater voor de Ierse kust, het wordt daarom ook wel marine magnesium genoemd. Marine- of zee magnesium bevat magnesiumhydroxide. Het voordeel van magnesiumhydroxide is dat het direct kan worden opgenomen in het lichaam. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

1-2 tabletten per dag met water innemen. Bij inname van meer dan 250 mg magnesium per dag (2 tabletten) kan een laxerend effect optreden. Niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar. 

Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. 

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenMicrokrystallijne cellulose (vulmiddel), Magnesium bisglycinaat, Magnesium tauraat, Magnesium malaat, Magnesium citraat, Aquamin® TG Magnesium, vegetarisch magnesiumstearaat (anti-klontermiddel), isomalt (bindmiddel), silica (anti-klontermiddel), tapioca dextrine (bindmiddel), coating (HPC, HPMC), Pyridoxaal 5 fosfaat (Vitamine B6).
voedingswaarde perTablet
Elementair magnesium200 mg, 54%
magnesium bisglycinaat50 mg, 13%
magnesium citraat40 mg, 11%
Magnesium Malaat40 mg, 11%
magnesium tauraat30 mg, 8%
Aquamin® TG Magnesium40 mg, 11%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5’-fosfaat) 0,3 mg, 21%

Specificaties

Meer informatie
inhoud90 tabl
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720791841706
SKUMT2312
allergenenAllergenen vrij

Reviews