Blue Spirulina smoothie bowl

Blue Spirulina smoothie bowl

Blue Spirulina is een eeuwenoude superfood die bekend staat om zijn vele gezondheidsvoordelen, maar vooral om zijn prachtige felblauwe kleur. Blue Spirulina is geschikt om te verwerken in tal van gerechten. Zo geeft het een krachtig blauwe kleur aan je smoothie of cocktail, terwijl je ondertussen profiteert van de gezonde voedingsstoffen. 

Spirulina is een blauwgroen algenpoeder dat gewonnen wordt uit zeealgen. Het verschil tussen conventionele groene spirulina en blauwe spirulina is dat groene spirulina wordt gemaakt van de hele alg, terwijl voor blue spirulina enkel een pigment wordt gebruikt dat aanwezig is in de alg.

Blue spirulina wordt veel gebruikt voor het kleuren van gerechten en dranken. Eén theelepel is al genoeg om een hele maaltijd te kleuren, zonder dat de geur of smaak verandert. Gebruik blue spirulina bijvoorbeeld om smoothies of cocktails te krachtig blauw te kleuren, terwijl je ook nog eens geniet van de gezondheidsvoordelen van de superfood.

Lees hier meer over spirulina en de voordelen.


Blauwe smoothie bowl met Blue Spirulina 

Maak van jouw smoothie een blauw feestje of verwen je kinderen met een smurfen smoothie met ons recept voor een heerlijke blue spirulina smoothie bowl. 

Ingrediënten voor 1 smoothie bowl

  • 1 theelepel blauwe spirulina poeder
  • 1 banaan
  • 200 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 200 ml plantaardige melk (zoals sojamelk of havermelk)
  • 5 dadels, ontpit
  • sap van een halve limoen
  • Optioneel: een handje spinazie voor een nog gezonder resultaat!

Bereidingswijze

1. Mix alle ingrediënten in de blender tot een glad en smeuïg geheel. 2. Giet in een kom en garneer met extra fruit, bijenpollen, noten, pitten of zaden voor een extra mooi en gezond resultaat! 

Bereidingstijd: 10 minuten. 


Volg onze Instagram @mattissonhealthstyle voor meer inspiratie & recepten met onze producten!