Chia pudding met tropische smaken

Chia pudding met tropische smaken

 

Een gezond en voedzaam recept met verschillende tropische smaken. Deze heerlijk zoete, vegan chia pudding met mango, passievrucht en ananas is klaar in een handomdraai en is ook nog eens een feest voor het oog!

Chiazaadjes zijn afkomstig van de Mexicaanse plant Salvia Hispanica en staan bekend als een echte superfood. Er zitten veel voordelen aan het gebruik van chiazaad en door de neutrale smaak is het ook nog gemakkelijk toe te voegen aan je voedingspatroon. 

Gezonde chia pudding met tropische smaken

Ingrediënten voor twee porties: 

  • 6 el chiazaad
  • 500 ml amandelmelk
  • 100 gr mangoblokjes
  • 2 passievruchten
  • 100 gr ananasblokjes
  • 2 el agavesiroop
  • 5 el granola

Bereidingswijze: 

  1. Meng de chiazaadjes met de amandelmelk.
  2. Schenk het chia mengsel in een afsluitbare bak en plaats deze voor minimaal drie uur in de koelkast.
  3. Blend het vruchtvlees van de passievruchten, mango, ananas en de agavesiroop.
  4. Schep 2 eetlepels granola in twee glazen.
  5. Verdeel de helft van de chia pudding erover gevolgd door de vruchtenpuree.
  6. Schep nu ook de rest van de chia pudding erop en serveer met het overige fruit en granola. 

Lees hier meer over chiazaad.

Volg onze Instagram @mattissonhealthstyle voor meer inspiratie & recepten met superfoods!