20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Maak je beautyroutine compleet met deze tips en supplementen

Maak je beautyroutine compleet met deze tips en supplementen

Beauty heeft verschillende betekenissen en verwijst over het algemeen naar schoonheid of een aantrekkelijke verschijning. Veel mensen streven naar een mooi uiterlijk door het gebruik van cosmetische producten zoals crèmes en make-up, maar er zijn ook natuurlijke alternatieven beschikbaar. Hieronder geven we enkele tips om je natuurlijke schoonheid te verbeteren met alledaagse keukeningrediënten en vertellen we hoe bepaalde supplementen kunnen helpen om je huid, haar en nagels in topconditie te houden.


Beauty uit de keuken?

Er zijn talloze verzorgingsproducten en make-up soorten op de markt om jezelf er zo goed mogelijk uit te laten zien. Maar wist je dat er ook beauty producten zijn die je rechtstreeks uit de keuken kunt halen? Hier zijn enkele handige tips om toe te voegen aan je dagelijkse beauty routine.

Kokosolie

Gebruik kokosolie als haarmasker als je last hebt van beschadigd of droog haar. Maak je haar eerst goed nat, masseer dan zacht de kokosolie door je haar, laat inwerken en was daarna goed uit.  

Theezakjes

Gebruik theezakjes als oogmaskers. Theezakjes zijn een goedkope manier om zwarte kringen om de ogen te verminderen. Ook bij opgezwollen en rode ogen kunnen theezakjes helpen. Stop de zakjes in het water en knijp uit. Leg ze vervolgens op je ogen en laat even rusten.  

Vaseline

Er is niets zo leuk als het compliment dat je lekker ruikt. Hier is een handige truc om ervoor te zorgen dat je favoriete geur de hele dag blijft hangen: gebruik vaseline. Door een beetje vaseline aan te brengen op de plekken waar je je parfum sprayt, kun je ervoor zorgen dat de geur langer blijft zitten en je de hele dag door heerlijk ruikt.

Honing

Natuurlijke honing is een veelzijdig ingrediënt dat naast culinaire toepassingen ook voordelen kan hebben voor de huid. Het is namelijk een uitstekend ingrediënt voor het maken van gezichtsmaskers, vooral als je last hebt van een droge, vette of gevoelige huid.

Metalen lepels uit de vriezer

Koude lepels kunnen wonderen verrichten bij vermoeide en opgezwollen ogen. Je plaatst eenvoudig de lepel onder je ogen en zorgt ervoor dat ze volledig in contact zijn met de huid. Bovendien kun je bevroren lepels ook gebruiken om je wimpers te krullen. 

Tips en supplementen voor de huid  

Je huid verdient de juiste aandacht en verzorging. Het is van belang om een goede verzorgingsroutine te hebben, zo houd je je huid stralend en gezond. Het begint met het reinigen om het vuil van je huid te verwijderen. Kies altijd een reiniger die past bij jouw huidtype. Na het reinigen is het essentieel om je huid te hydrateren. Drink altijd voldoende water op een dag en gebruik een moisturizer geschikt voor jouw huidtype. Kies ’s ochtends voor een dagcrème met een SPF (zonbeschermingsfactor) om je huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering en schade door de zon. Naast reiniging en hydratatie kan je een serum of gezichtsolie toevoegen aan je routine.  

Naast deze producten zijn er ook manieren om je huid van binnenuit te verzorgen. Zo is het belangrijk dat je voldoende slaapt, gezond eet en stressvolle situaties zo veel mogelijk probeert te vermijden. Er zijn ook verschillende supplementen die kunnen ondersteunen in de verzorging van je huid. Zo kun je kijken naar collageen, biotine (vitamine B8), jodium, koper, vitamine B2, B3, vitamine A, Vitamine C en Zink


Voordelen van supplementen voor de huid

Biotine draagt bij tot de instandhouding van normale huid en slijmvliezen, jodium helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit, koper bevordert een normale pigmentatie van de huid, vitamine B3 (niacine) is belangrijk voor de huid, vitamine B2 (riboflavine) helpt bij het gezond houden van de huid, vitamine A is voor het behoud van normale structuur en functie van de huid, vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor de huid en zink helpt een normale huid in stand te houden.  


Supplementen voor de huid kopen?

Ben je geïnteresseerd in supplementen gericht op de verzorging van je huid? Neem dan een kijkje in ons assortiment.   

 

 

Tips en supplementen voor het haar

Je haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk en verdient de juiste verzorging om er gezond en glanzend uit te zien. Ook je haar is te verzorgen met verschillende producten. Het reinigen van je haar is essentieel om vuil, overtollige olie en productresten zoals haarlak te verwijderen. Kies altijd een shampoo die geschikt is voor jouw haartype. Ook conditioner is een onmisbaar onderdeel van je haarverzorging. Het vermindert klitten, maakt je haar glad en voedt het haar. Voor extra verzorging kan je haarmaskers of oliën gebruiken.  
 

Belangrijker dan welk haarverzorgingsproduct dan ook, is het behouden van een goede gezondheid, omdat dit de basis vormt voor een gezonde haargroei. Een evenwichtig dieet dat alle benodigde voedingsstoffen bevat speelt hierbij een cruciale rol. Daarnaast zijn voldoende water drinken en een goede nachtrust ook van invloed op de conditie van je haar. Als je extra ondersteuning zoekt voor de verzorging van je haar, zijn er ook verschillende supplementen beschikbaar die kunnen helpen. 


Voordelen van supplementen voor het haar

Supplementen zoals silicium, biotine, koper, seleen en zink hebben zo hun eigen bijdrage aan de verzorging van jouw haar. Biotine draagt bij aan het behoud van normaal haar, koper draagt bij tot een normale pigmentatie van het haar, seleen is voor het behoud van glanzend haar en zink draagt bij aan een normale haargroei.  


Supplementen voor het haar kopen?

Ben je geïnteresseerd in supplementen gericht op de verzorging van je haar? Neem dan een kijkje in ons assortiment.   


Tips en supplementen voor de nagels

Mooie nagels dragen bij aan een verzorgde uitstraling. Het verzorgen van je nagels is essentieel om gezonde en sterke nagels te behouden. De volgende stappen kunnen je helpen bij het onderhouden van je nagels:

  • Duw je nagelriemen voorzichtig terug met een houten bokkenpootje na het douchen, wanneer ze zacht zijn. Breng voor extra verzorging nagelriemolie aan op je nagels en nagelriemen om ze gehydrateerd te houden.
  • Gebruik een fijne nagelvijl om je nagels in de gewenste vorm te vijlen. Vermijd hard vijlen of zagen, omdat dit je nagels juist zal beschadigen.  
  • Als je nagellak draagt, gebruik dan een acetonvrije nagellakremover om de nagels niet uit te drogen. Laat je nagels regelmatig even met rust en gebruik geen nagellak.
  • Probeer nagelbijten en pulken te vermijden. Dit kan je nagels langdurig beschadigen. Knip daarom regelmatig je nagels om ze gezond te houden en de verleiding tot nagelbijten te verminderen.  

Je kan je nagels met deze tips goed verzorgen en ze gezond houden. Maar heb je wat zwakkere nagels van jezelf en ben je opzoek naar ondersteuning? Bepaalde supplementen kunnen je deze ondersteuning bieden. 

Voordelen van supplementen voor de nagels

Naast een goede verzorging van de nagels zijn er verschillende voedingsstoffen kunnen helpen om de nagels van binnenuit de ondersteunen. Zowel seleen als zink dragen bij aan behoud van normale nagels en zwakke nagels kunnen een gevolg zijn van een tekort aan deze mineralen.  


Supplementen voor de nagels kopen?

Ben je geïnteresseerd in supplementen gericht op de verzorging van je nagels? Neem dan een kijkje in ons assortiment.   

 

Bekijk hier al onze beauty supplementen