Mushroom Immuun Support - 60 capsules

Mushroom Immuun Support - 60 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 18,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Mushroom Immuun support bevat de paddenstoelen lion’s mane, shiitake, maiitake, reishi, cordyceps en chaga in combinatie met zinkmethionine.  

Lion’s mane 

Lion’s Mane is een schimmel die van nature groeit op hardhout bomen in gematigde wouden op het noordelijk halfrond, waaronder Noord-Amerika, Europa en Azië. Lion’s Mane wordt in het Nederlands ook wel ‘pruikzwam’ genoemd vanwege de lange ‘haren’ die naar beneden hangen. Ook de Engelse naam verwijst naar het uiterlijk van de paddenstoel dat lijkt op ‘leeuwenmanen’. 

Shiitake 

Shiitake is een soort eetbare paddenstoel die veel voorkomt in Oost-Aziatische landen zoals Japan, China en Korea. Shiitake-paddenstoelen bevatten veel essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels, vitamines en mineralen, zoals vitamine B, D en K, selenium, zink, ijzer en koper. Bovendien zijn shiitake-paddenstoelen rijk aan polysachariden, voornamelijk beta-glucanen. 

Maitake 

Maitake (eikhaas) is een eetbare paddenstoel die van nature voorkomt in Japan, Noord-Amerika en Europa. Het is een paddenstoel die voornamelijk groeit op de wortels van hardhouten bomen, zoals eiken en beuken. Maitake-paddenstoelen worden vaak beschouwd als een gezonde voedselkeuze vanwege hun hoge gehalte aan nutriënten. Maitake wordt daarnaast als voedingssupplement gebruikt vanwege de hoge concentratie van polysachariden, zoals beta-glucanen, die een prebiotisch effect kunnen hebben. 

Reishi 

Reishi (Ganoderma lucidum) is een paddenstoel die in Azië al meer dan 2.000 jaar wordt gebruikt vanwege zijn positieve werking op de gezondheid. Reishi is één van de bekendste en meest gebruikte geneeskrachtige paddenstoelen. Reishi bevat triterpenen en polysachariden. 

Cordyceps 

Cordyceps is een soort schimmel die bekend staat om zijn unieke levenscyclus en medicinale eigenschappen. Cordyceps-schimmels zijn parasitair van aard en infecteren voornamelijk insecten en andere geleedpotigen. De mogelijke gezondheidsvoordelen van cordyceps worden toegeschreven aan de bioactieve stoffen ervan, waaronder polysacchariden, nucleosiden en cordycepin. 

Chaga 

Chaga (Inonotus obliquus) is een paddenstoel en groeit op de stam van berkenbomen, waar het betaline zuur uit onttrekt. Chaga ziet er niet uit als een paddenstoel, maar als een zwart/oranje uitstulpsel aan de boom dat erg hard is. Chaga doet het vooral goed in koude, barre klimaten. Chaga bevat veel verschillende stoffen zoals vitamines, mineralen, fenolen, enzymen en antioxidanten. De stoffen in Chaga heeft een zeer hoge ORAC-waarde (oxygen radical absorbance capacity). Ook bevat de Chaga paddenstoel veel bèta-glucaan rijke polysachariden en actieve verbindingen zoals betulinezuur.  

Zink Methionine 

Zink behoort tot de meest voorkomende sporenelementen in het lichaam en is essentieel voor de gezondheid. Het wordt aangetroffen in de botten, spieren, lever, nieren en huid. Het lichaam kan zelf geen zink aanmaken of opslaan en moet dit sporenmineraal daarom voldoende binnenkrijgen uit voeding. 

Zink ondersteunt het immuunsysteem, een normale stofwisseling, is een antioxidant, draagt bij aan een normaal geheugen, een normale concentratie en een normale hormoonhuishouding. 

Het combineren van zink en methionine verhoogt de biologische beschikbaarheid en absorptie van zink in het lichaam. Dit betekent dat zinkmethionine beter wordt opgenomen dan andere vormen van zinksupplementen, waardoor het een effectieve manier is om de dagelijkse inname van zink te verhogen. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1 x daags 2 capsules tijdens of na de maaltijd innemen met water.

De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenReishi poeder (Ganoderma lucidum, vrucht- lichaam)*, Chaga extract 10:1 (Inonotus obliquus, vrucht- lichaam)*, Cordyceps (Cordyceps sinensis, full-spectrum mycelium biomassa)*, Lion’s Mane heet-water extract (Hericium erinaceus, vruchtlichaam)*, Maitake 12:1 extract (Grifola frondosa, vruchtlichaam)*, Shiitake 11:1 extract (Lentinula edodes, vruchtlichaam), HPMC vegetarische capsule (huls), Zink monomethionine. *Biologisch. Bevat van nature Sulfiet.
voedingswaarde per2 capsules
Chaga130 mg
cordyceps130 mg
lion's mane130 mg
Maitake 130 mg
reishi170 mg
Shiitake110 mg
Zink monomethionine24 mg
waarvan elementair zink5 mg (50%)

Specificaties

Meer informatie
inhoud60 caps
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720959400400
SKUMT2066
allergenenSulfiet

Reviews