Slaap & Ontspanning

Ervaar je veel stress en zou je graag wat meer willen ontspannen? Of heb je moeite om in slaap te komen? Stress en vermoeidheid maken je minder energiek en hebben een negatieve invloed op de gemoedstoestand. Een goede avondroutine en de juiste supplementen kunnen je ondersteunen bij het vinden van fysieke en mentale rust. In ons assortiment voor slaap en ontspanning vind je producten als magnesium, passiebloem, kruidenthee en CBD olie.

Shop deze groep producten

Shop the look

Gezondheidsdoel slaap & ontspanning
 

Shop the look

Hulp nodig bij je productkeuze?

Vraag orthomoleculair advies op maat

Blogs over slaap & ontspanning

Herken de signalen van een magnesiumtekort voor een betere gezondheid

november 7, 2023

Herken de signalen van een magnesiumtekort voor een betere gezondheid

Met onze drukke levensstijl, waarin werkverplichtingen, sociale activiteiten en dagelijkse beslommeringen vaak de overhand nemen, is het gemakkelijk om te vergeten dat ons lichaam juist in drukke tijden extra aandacht nodig heeft. Een van de essentiële mineralen die vaak over het hoofd wordt gezien, maar van vitaal belang is voor onze algehele gezondheid, is magnesium.

De impact van te weinig slaap op je gezondheid 

september 25, 2023

De impact van te weinig slaap op je gezondheid 

In deze drukke wereld kan slaap er wel eens bij inschieten. Een slaaptekort wordt tegenwoordig bijna als normaal beschouwd, maar de gevolgen hiervan op onze gezondheid moeten niet onderschat worden. Slaap is niet alleen een rustpauze voor ons lichaam, maar een essentiële factor voor onze algehele gezondheid en ons welzijn.

Een ontspannende avondroutine: do’s en don’ts om snel in slaap te komen

juni 6, 2023

Een ontspannende avondroutine: do’s en don’ts om snel in slaap te komen

Een goede nachtrust is van vitaal belang voor iedereen, maar soms is het moeilijk voor mensen om in slaap te vallen of goed door te slapen. Gelukkig zijn er verschillende strategieën die je kunt volgen om je slaap te verbeteren. In deze blog bieden we waardevolle tips over wat je wel en niet moet doen als je moeite hebt om in slaap te vallen. Met behulp van deze tips kun je een effectieve avondroutine creëren die bevorderlijk is voor een goede nachtrust.

Magnesium supplementen: welke variant moet ik kiezen?

oktober 12, 2022

Magnesium supplementen: welke variant moet ik kiezen?

Er zijn heel wat verschillende magnesium supplementen op de markt en het kan lastig zijn om een keuze te maken. We vertellen je meer over de verschillende soorten magnesium supplementen.

Beter slapen? Probeer deze supplementen!

oktober 2, 2022

Beter slapen? Probeer deze supplementen!

Slecht slapen een groot effect heeft op je productiviteit en mentale gesteldheid gedurende de dag. Hoewel slaapproblemen meerdere redenen kunnen hebben, worden ze het vaakst veroorzaakt door stressgerelateerde aandoeningen. Welke supplementen kunnen helpen om beter te ontspannen en slapen?

Wat zijn adaptogenen en wat kunnen ze betekenen voor onze gezondheid?

juni 29, 2022

Wat zijn adaptogenen en wat kunnen ze betekenen voor onze gezondheid?

Adaptogenen zijn kruiden die al eeuwenlang worden gebruikt in de Chinese geneeskunde en de Ayurveda. Ook in het Westen zijn adaptogenen tegenwoordig steeds meer in opkomst, omdat steeds meer mensen ontdekken wat ze kunnen betekenen voor lichaam en geest.

Meer over slaap & ontspanning

Supplementen voor stress

We leven in een wereld waarin alles steeds sneller moet en we veel van onszelf vragen. Het is soms moeilijk om nog een momentje van rust te vinden. Stress heeft een negatieve impact op de slaapkwaliteit, gemoedstoestand en algeheel functioneren. Vooral bij langdurige stress wordt de gezondheid sterk beïnvloed.

In tijden van stress kan een supplement helpen om beter te ontspannen. Kies in een periode van onrust bijvoorbeeld voor magnesium, passiebloem of een adaptogeen zoals ashwagandha, rhodiola of cordyceps. Een supplement zal op zichzelf de stress niet wegnemen, maar het kan je lichaam en hersenen wel helpen om hier beter mee om te gaan.

Supplementen voor slaapproblemen

Slaapproblemen komen veel voor en worden in veel gevallen veroorzaakt door stress. Het gevolg is vermoeidheid, slechtere prestaties en nog meer onrust. Supplementen die helpen om beter te ontspannen kunnen indirect ook helpen om beter te slapen. Een supplement met melatonine helpt om sneller in slaap te vallen. Bij ernstige slaapproblemen is het verstandig om een arts te raadplegen. 

Een moment van ontspanning

Hoewel supplementen kunnen helpen om beter tot rust te komen, is het raadzaam om je avondroutine zo in te richten dat je zo ontspannen mogelijk je bed in gaat. Breng je lichaam en geest tot rust door te kiezen voor kruidenthee in plaats van cafeïnehoudende dranken of alcohol. Vermijd schermen, lees een boek of ontspan in een bad met bitterzout.