Botten, gewrichten & spieren

Je botten, gewrichten en spieren zorgen ervoor dat je je goed kunt bewegen. Deze wil je dus graag in topconditie houden! Gezonde voeding en voldoende beweging zijn cruciaal om je botten, gewrichten en spieren gezond, sterk en soepel te houden. In sommige situaties kan een supplement daarop een waardevolle aanvulling vormen. Vaak zie je in deze supplementen de mineralen calcium, magnesium en zink terug. 

Shop deze groep producten

Shop the look

Collageen oats
 

Shop the look

Biologische MCT Olie C8 - 500ml
Biologische MCT Olie C8 - 500ml
€ 26,95
Biologische Fijne Havermout - 400 g
Biologische Fijne Havermout - 400 g
€ 3,49

Hulp nodig bij je productkeuze?

Vraag orthomoleculair advies op maat

Blogs over botten, gewrichten & spieren

Herken de signalen van een magnesiumtekort voor een betere gezondheid

november 7, 2023

Herken de signalen van een magnesiumtekort voor een betere gezondheid

Met onze drukke levensstijl, waarin werkverplichtingen, sociale activiteiten en dagelijkse beslommeringen vaak de overhand nemen, is het gemakkelijk om te vergeten dat ons lichaam juist in drukke tijden extra aandacht nodig heeft. Een van de essentiële mineralen die vaak over het hoofd wordt gezien, maar van vitaal belang is voor onze algehele gezondheid, is magnesium.

Soepele gewrichten: Zorg voor je botten, spieren en bindweefsel

maart 30, 2023

Soepele gewrichten: Zorg voor je botten, spieren en bindweefsel

Het geheel van botten, skeletspieren, gewrichten, kapsels, kraakbeen en banden wordt aangeduid met de term bewegingsapparaat. Veel mensen hebben klachten met betrekking op het bewegingsapparaat.

Magnesium supplementen: welke variant moet ik kiezen?

oktober 12, 2022

Magnesium supplementen: welke variant moet ik kiezen?

Er zijn heel wat verschillende magnesium supplementen op de markt en het kan lastig zijn om een keuze te maken. We vertellen je meer over de verschillende soorten magnesium supplementen.

Eiwitshakes: niet alleen nuttig voor sporters

november 25, 2021

Eiwitshakes: niet alleen nuttig voor sporters

Als fanatiek sporter is het extra belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen en een eiwitshake is daarvoor een eenvoudige oplossing. Eiwitshakes worden dus vaak geassocieerd met sporten, maar wist je dat ze ook heel nuttig kunnen zijn voor niet-sporters?

Wat zijn eiwitten en hoe kies je het juiste eiwit poeder?

september 16, 2021

Wat zijn eiwitten en hoe kies je het juiste eiwit poeder?

Er komen steeds meer verschillende eiwitpoeders op de markt. Hier lees je waarom eiwitten zo belangrijk zijn en hoe je de juiste eiwitpoeder kiest.

Meer over botten, gewrichten en spieren

Sterke botten

Botten worden gedurende je hele leven aangemaakt en afgebroken in het lichaam. Op jonge leeftijd vindt er meer botopbouw dan -afbraak plaats, waardoor de botten groter en sterker worden. Na het 45e levensjaar is er juist sprake van meer botafbraak.

Het is bij de meeste mensen wel bekend dat calcium de botten ondersteunt. Dankzij melk en andere zuivelproducten krijgen de meesten genoeg calcium binnen. Enkel calcium is echter niet voldoende: er is ook genoeg vitamine D nodig om te zorgen dat calcium goed kan worden opgenomen. 

Andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de botten zijn magnesium, zink, eiwitten, fosfor en vitamine K.

Soepele gewrichten

Tussen je botten, in de gewrichten, vind je kraakbeen. Kraakbeen zorgt ervoor dat je gewrichten pijnloos en soepel kunnen bewegen: het veert mee wanneer je je beweegt of wanneer er druk op komt te staan. In het kraakbeen zit collageen, wat helpt bij het soepel houden ervan. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor normale werking van het kraakbeen en dus de gewrichten. 

Sterke spieren

Het menselijk lichaam bevat gemiddeld ruim 600 spieren. Deze spieren werken dagelijks samen om ervoor te zorgen dat je onder meer kunt ademhalen, voedsel kunt verteren en kunt bewegen. Voldoende beweging is essentieel om de spieren soepel en sterk te houden. Ook gezonde voeding is belangrijk. Zo heb je voldoende proteïne (eiwit) nodig om de spieren in stand te houden. Daarnaast spelen ook vitamine D, magnesium, calcium, kalium en vitamine D spelen een rol.

Supplementen voor botten, gewrichten & spieren

Om je botten, gewrichten en spieren gezond, sterk en flexibel te houden, is een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging van essentieel belang. In bepaalde gevallen kan het gebruik van supplementen een nuttige aanvulling zijn, vaak met mineralen zoals calcium, magnesium en zink.