Gemoedstoestand

We voelen ons allemaal wel eens somber of lusteloos. Gezonde voeding, voldoende slaap en beweging en de buitenlucht werken bevorderlijk voor de gemoedstoestand. Soms kunnen we echter nog wel een extra steuntje in de rug gebruiken om lekker in ons vel te zitten. Mattisson verkoopt verschillende voedingssupplementen met een positieve invloed op de gemoedstoestand.

Pagina

1-10 van 48 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

1-10 van 48 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Gemoedstoestand

 

Oorzaken en gevolgen van neerslachtigheid

De oorzaken en gevolgen van neerslachtigheid kunnen heel divers zijn en hangen vaak met elkaar samen. Slaap, stress, voeding en hormonen zijn voorbeelden van factoren die zowel direct als indirect invloed kunnen hebben op de gemoedstoestand. 

Wanneer werk, studie of persoonlijke omstandigheden veel van ons vragen kunnen we gestresst raken, waardoor we slechter slapen en ons vervolgens minder energiek voelen. Vermoeidheid gaat op zijn beurt vaak samen met concentratieproblemen, prikkelbaarheid en nog meer stress en onrust. Het is aan ons om deze vicieuze cirkel te doorbreken en zo onze gemoedstoestand te verbeteren.


Een betere gemoedstoestand

De ene dag zitten we beter in ons vel dan de andere dag. Mindere dagen horen erbij, maar als we voor langere periode niet lekker in ons vel zitten is het zaak om te achterhalen wat de oorzaken zijn. Vaak hebben gevoelens van neerslachtigheid en lusteloosheid een fysieke oorzaak. Het verbeteren van de leefstijl en het beperken van stress dragen meestal bij aan een betere gemoedstoestand. Als dit alles niet vanzelf gaat kunnen voedingssupplementen ondersteuning bieden.


Voedingssupplementen voor de gemoedstoestand

Van een aantal voedingsstoffen is bekend dat ze van invloed zijn op de psychologische functie en een positief effect kunnen hebben op de gemoedstoestand. Het gaat hierbij onder meer om verschillende B-vitamines, zoals vitamine B6 en vitamine B12, vitamine C en het mineraal magnesium. Bij Mattisson kun je terecht voor verschillende supplementen en voeding met voedingsstoffen die goed zijn voor de gemoedstoestand.