Gemoedstoestand

We voelen ons allemaal wel eens somber of lusteloos. Gezonde voeding, voldoende slaap en beweging en de buitenlucht werken bevorderlijk voor de gemoedstoestand. Soms kunnen we echter nog wel een extra steuntje in de rug gebruiken om lekker in ons vel te zitten. Mattisson verkoopt verschillende voedingssupplementen met een positieve invloed op de gemoedstoestand.

Pagina

1-10 van 48 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

1-10 van 48 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Gemoedstoestand

Oorzaken en gevolgen van neerslachtigheid

De factoren die neerslachtigheid veroorzaken en de gevolgen ervan zijn uiterst divers en vertonen vaak onderlinge samenhang. Slaap, stress, voeding en hormonen behoren tot de voorbeelden van zowel directe als indirecte invloeden op de gemoedstoestand.

Wanneer werk, studie of persoonlijke omstandigheden veel van ons vergen, kunnen we onderhevig zijn aan stress, wat resulteert in slechtere slaap en een verminderde energie. Vermoeidheid gaat op zijn beurt vaak gepaard met concentratieproblemen, prikkelbaarheid en verhoogde stress en onrust. Het doorbreken van deze vicieuze cirkel is cruciaal om onze gemoedstoestand te verbeteren.


Werken aan een betere gemoedstoestand

Het is normaal dat we op sommige dagen minder goed in ons vel zitten dan op andere dagen. Echter, als deze mindere dagen zich voor langere tijd opstapelen, is het essentieel om de onderliggende oorzaken te identificeren. Vaak hebben gevoelens van neerslachtigheid en lusteloosheid een fysieke oorzaak. Het aanpassen van de levensstijl en het verminderen van stress dragen doorgaans bij aan een positievere gemoedstoestand. Mocht dit niet vanzelf gaan, kunnen voedingssupplementen ondersteuning bieden.


Voedingssupplementen voor de gemoedstoestand

Bepaalde voedingsstoffen staan bekend om hun invloed op de psychologische functie en het positieve effect op de gemoedstoestand. Hieronder vallen verschillende B-vitamines, zoals vitamine B6 en vitamine B12, vitamine C en het mineraal magnesium. Mattisson biedt een assortiment aan supplementen en voedingsmiddelen die deze voedingsstoffen bevatten en gunstig zijn voor de gemoedstoestand.