20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Energie

We voelen ons allemaal wel eens moe of futloos. Werk, studie, het onderhouden van een gezin: het kost allemaal veel energie! Wanneer we ook nog eens weinig slapen, merken we dat dagelijkse activiteiten veel van ons vragen. Een gezonde levensstijl met de juiste voeding helpt je om energieker en fitter door het leven te gaan.

Shop deze groep producten

Shop the look

Overnight oats - energie
 

Shop the look

Biologische Maca poeder
Biologische Maca poeder
Vanaf € 5,95
Absolute Chiazaad - Raw
Absolute Chiazaad - Raw
Vanaf € 7,49
Biologische Cacao poeder
Biologische Cacao poeder
Vanaf € 4,49

Hulp nodig bij je productkeuze?

Vraag orthomoleculair advies op maat

Blogs over energie

Het belang van ijzer voor vrouwen

april 30, 2024

Het belang van ijzer voor vrouwen

IJzer is een onmisbaar mineraal in ons lichaam en vooral van belang voor vrouwen. Maar waarom hebben vrouwen een verhoogde behoefte aan ijzer en welke rol speelt dit mineraal in ons lichaam?

Hoe kies ik de juiste multivitamine?

april 16, 2024

Hoe kies ik de juiste multivitamine?

Er zijn veel verschillende multivitamine supplementen op de markt, allemaal met een andere samenstelling. Mattisson heeft haar eigen multi lijn ontwikkeld met behulp van een orthomoleculair therapeut. Lees alles over onze multivitamines in deze blog.

Een creatine supplement gebruiken, wat zijn de voordelen?

maart 23, 2023

Een creatine supplement gebruiken, wat zijn de voordelen?

Creatine is een organische verbinding die van nature in het lichaam voorkomt en ondersteunt bij de productie van energie. Het wordt door de nieren, lever en alvleesklier (pancreas) gevormd uit de aminozuren arginine, glycine en methionine.

Last van lusteloosheid? Dit doe je ertegen

januari 31, 2023

Last van lusteloosheid? Dit doe je ertegen

In de herfst- en wintermaanden speelt bij veel mensen een gevoel van lusteloosheid op. Hoe komt het dat we ons lusteloos voelen en wat kan je eraan doen?

Minderen met cafeïne? Probeer deze alternatieven!

november 8, 2022

Minderen met cafeïne? Probeer deze alternatieven!

In kleine hoeveelheden kan cafeïne je alertheid, concentratievermogen en sportprestaties positief beïnvloeden, maar wat gebeurt er in je lichaam als je (te)veel van deze stof binnenkrijgt?

Wat is MCT olie en hoe gebruik je het?

april 12, 2021

Wat is MCT olie en hoe gebruik je het?

In dit artikel lees je alles over het populaire product MCT olie. Wij geven je antwoord op de vragen wat MCT vetten zijn, wat de voordelen zijn van MCT vetten en hoe je MCT olie gebruikt.

Meer over energie

Wat zijn de symptomen van vermoeidheid?

Het immuunsysteem of afweersysteem is een netwerk van cellen, organen, eiwitten en antilichaam dat het lichaam beschermt tegen interne en externe ziekteverwekkers. Het immuunsysteem bevindt zich door het gehele lichaam, waaronder de huid, het bloed, de darmen en het lymfestelsel. Deze onderdelen communiceren nauw met elkaar en hebben als doel om aanvallen zo snel mogelijk te stoppen en op te ruimen. De informatie wordt opgeslagen, waardoor het lichaam bij een volgende aanval weet hoe het een virus of bacterie effectief kan bestrijden.
We staan er meestal pas bij stil als onze weerstand wat lager is, maar het immuunsysteem is continu aan het werk om het lichaam te beschermen.

Slaaptekort en vermoeidheid

De meest voordehandliggende oorzaak van vermoeidheid is slaaptekort. Tijdens je slaap laadt je lichaam op en dat zorgt ervoor dat je weer vol energie wakker wordt. Het verschilt per persoon hoeveel uren slaap je per nacht nodig hebt om je overdag fit en energiek te voelen.  

Stress en vermoeidheid 

Een andere belangrijke oorzaak van vermoeidheid is stress. Stress zorgt voor een hogere hartslag en ademhalingsfrequentie en dit kost zowel fysiek als mentaal een hoop energie. Als je druk bent in je hoofd kan dat er ook toe leiden dat je moeite hebt om in te slapen. Dit alles kan zorgen voor vermoeidheid. 

Voeding en vermoeidheid

Ons lichaam haalt de brandstof voor alle dagelijkse activiteiten uit de voeding die we binnenkrijgen. Om energiek en fit te blijven is het nodig om elke dag gezond en gevarieerd te eten. Zodra je onvoldoende brandstof binnenkrijgt heb je te weinig energie om de dag goed door te komen. Naast dat je voldoende moet eten, is het van belang dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Wanneer je een gebrek hebt aan bepaalde vitamines en mineralen, zul je dat merken aan je energieniveau.

Supplementen voor meer energie

Voldoende slaap, het vermijden van stress en gezonde voeding zijn dus essentieel voor het energieniveau. In sommige gevallen kan een supplement je echter net dat extra steuntje in de rug geven om je energieker te voelen. In tijden van stress wordt er extra beroep gedaan op de magnesium voorraad in het lichaam, wat een gebrek aan energie tot gevolg kan hebben. Ook kan het zijn dat je via voeding onvoldoende van een voedingsstof binnenkrijgt. Zo ligt een tekort aan vitamine B12 en daarbij een energiegebrek voor vegetariërs en veganisten al snel op de loer. 

Andere voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan het energieniveau zijn IJzer, vitamine C en diverse B vitamines. Daarnaast bevatten kruiden als Moringa en Ginseng voedingsstoffen die kunnen helpen om vermoeidheid tegen te gaan.